Gabikin sladký svet

streda 14. júla 2010

Tiramisu




POTREBNÉ PRÍSADY

1 velké balenie cukrárskych piškót( ak nemáme nič sa nedeje dáme aké máme) 25 dkg Mascarpone, 50dkg jemný tvaroh, 25dkg kyslá smotana,4 dcl šľahačkovej smotany,1/2 balenia Želatínového stužovača za studena, 3 žĺtka, 6 lyžíc krupic.cukru,4 vanilkáče, Na namáčanie piškót: asi 0,5 l silnej kávy,1 lyžica cukru, Amaretto likér podľa chuti Vystačí na veľkú sklenenú misu...alebo dve menšie. Toto Tiramisu je menej sladké, tak treba ochutnať a ak máte radšej sladšie tak pridajte cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky s cukrom miešame nad parou asi 10 minút...potom zložíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť.
Tvaroh + kyslú smotanu vymiešame s vanilkáčmi ,ak máme radi sladšie pridáme ešte 3 PL cukru.Pridáme mascarpone a jemne spojíme.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a jemnespojíme s predchádzajúcou zmesou. V pol deci vody rozmiešame ŽS a vlejeme do tvarohovo šľahačkovej hmoty. Všetko jemne zamiešame.
Piškóty z jednej strany namáčame do kávy s Amarettom. Suchou stranou kladieme do nádoby. Na vrch natrieme plnku.
Vrch má byť z plnky a ten posypeme horkým kakaom.
Pre deti robievam aj tak, že piškóty namáčam do rozvaru z cukru ,vody a citrónovej šťavy a na plnku kladiem čerstvé jahody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára