Lacný a jednoduchý kysnutý koláčik
.
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hladkej múky Extra špeciál, 1 kocka droždia,1 lyžica  krupic.cukru do kvásku, 12 dkg práškového cukru, 1 a pol lyžičky PDP,  120 ml oleja, 6 dc mlieka, 1 lyžička soli, roztopené maslo, 2 žĺtka na  potretie škoricový cukor, mleté orechy, granko
POSTUP PRÍPRAVY
Do teplého mlieka nasypeme krupic. cukor a nadrobíme  droždie...necháme vzísť kvások. Medzitým si preosejeme múku, soľ, PDP a  práškový cukor do misy.
Vlejeme nakysnutý kvások a hákmi na kysnuté  cesto asi 5 min. miesime. Prilejeme 3/4 oleja a ďalej miesime...asi tak 8  minut...potom prilejem zvyšok oleja a ručne dobre premiesima až sa  cesto nechytá na ruku ani na misku. Potom poprášime múkou a necháme  vykysnúť.
Vykysnuté rozdelíme na 4 časti. Každú osobitme vyvaľkáme na  tenkú placku, Potrieme roztopeným vlažným maslom a posypeme čím  chceme...ja som dávala na jednu časť škoricový cukor, na ďalšiu orechy s  cukrom  a na zvyšok granko...náplň poriadne porpitláčame do cesta a  zrolujeme na rolády. Stáčame tak na tesno ako sa len dá,lebo inak bude  náplň vypadávať.
Hotové rolády nakrájame na hrubšie kúsky a dáme na plech. Trochu na vrchu pritlačíme, potrieme olejom a rozšľahanými žĺtkami.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C kým nie sú zlaté.
Unás nestačili ani vychladnúť a zostala len tretina.
Sú vážne skvelé a povedala by som, že aj lacné.
Dobrú chuť.
 

 
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára