Gabikin sladký svet

utorok 6. novembra 2012

Medovo orechový koláčik

POTREBUJEME:
500 g hladkej múky
 200 g práškového cukru
2 vajíčka
200 g masla
2 lyžice medu
2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka
Na orechovú zmes:
300 až 350 g vlašských orechov
80 g práškového cukru
100g masla
3 lyžice medu
Krémová plnka
3 dcl mlieka
2 b. Vanilkového pudingu (pravá vanilka Dr.Oetker)
80 g cukru
250 g masla
1 vanilkový cukor
1 dcl rumu

POSTUP:
Múku, cukor a maslo spracujeme na mrveničku. Potom pridáme vajíčka, med a v mlieku romiešanú sódu bicarbonu. Rýchlo vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 časti. Prvý diel vaľkáme priamo na papieri na pečenie. Prenesieme na opak plechu a upečieme pri 180°C. Cesto sa pečie krátko a nie do hneda, vtedy by bolo tvrdé. Pri druhom ceste postupujeme obdobne,len na vyvaľkanú časť natrieme teplú orechovú zmes. Tú si pripravíme medzitým ako sa pečie 1 cesto.
Nasekané orecy pridáme do rozpusteného masla s cukrom a medom. Chvíľu pražíme a hne´d natrieme na druhé cesto. Tiež upečieme.
Na krém si uvaríme puding v mlieku . Do horúceho nasypeme cukor a necháme vychladnúť. Do vlažného pudingu pridáme po častiach maslo a vyšľaháme krém. Do ušľahaného krému pridáme trochu rumu a zvyšnou časťou polejem spodný korpus.
Krém natrieme na spodný plát a priklopíme vrchným orechovým. Ak sa obávame prenášania vrchného plátu tak si ho ešte za horúca rozkrojíme na dva diely.
Koláčik necháme pár hodín v chladnejšej miestnosti a až potm preložíme do chladničky. Najlepšie je ho nechať odležať aspoň 1 deň.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára