Gabikin sladký svet

štvrtok 13. mája 2010

Jahodové svieženky


POTREBNÉ PRÍSADY

2 pláty každý zo 4 vajec, 1,5 dcl vriacej vody, 2,5 dcl krupic.cukru, 1,5 dcl oleja, 5 dcl hladkej múky ,1 PDP džem, rum, jahody , šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Upečiem 2 pláty. Žĺtka vymiešame s 3/4 cukrom a postupne pridáme vriacu vodu. Našľaháme do hustej peny. Na záver pridáme olej a prešľaháme. Bielka speníme do riedkej peny, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme pevný sneh. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a spojíme. Múku preosejeme do zmesy a spojíme. nalejeme na plech a upečieme pri 170°C. tak isto upečieme aj druhý plát.
1 plát pomrvíme, pridáme džem, rum a rukami vypracujeme jemnú punčovinu, ktorú natrieme na druhý plát potretý džemom. Na vrch uložíme jahody a sáčkom s ozdobnou rúrkou nastriekame šľahačk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára