POTREBNÉ PRÍSADY
4 poháre (2,5 dcl) polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 125 g masla, 4 lyžice kyslej smotany, orechy, hnedý cukor, čokoládové guličky,alebo posekaná horká čokoláda, troška mlieka, čokopoleva
POSTUP PRÍPRAVY
Skvelý a hlavne rýchly koláčik do letných dní...máte ho hotový raz dva a v teple sa určite nepokazí...orechy môžte nahradiť napríklad posekaným sušeným ovocím...z uvedenej dávky mi vyšli 2 vence...jeden trochu menší...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
...toto budeme potrebovať... POŘADÍ 1 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a pridáme cukor a zmäknuté nasekané maslo...trošku si odložíme na potretie...vytvoríme sypkú zmes POŘADÍ 2 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
Do sypkej zmesy pridáme vajíčka, kyslú smotanu...ak sa zdá cesto suché pridáme ešte smotany...vymiesime hladké cesto...na chvíľu odložíme zabalené do folie do chladničky.... POŘADÍ 3 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie....pracovnú plochu pod papierom potrieme studenou vodou a papier naň položíme...nebude sa nám šmýkať....vyvaľkáme a kraje upravíme POŘADÍ 4 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
cesto potrieme rozpusteným zvyškom masla a posypeme hnedým cukrom POŘADÍ 5 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
na cukor nasypeme orechy a čokofleky...necháme si ale asi 5 cm neposypaný kraj... POŘADÍ 6 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
orechy trochu pozatláčame valčekom do cesta...nebudú sa mám sypať pri krájaní ...pomocou papiera cesto pevne zvinieme na dlhú roládu... POŘADÍ 7 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
ostrým nožom pokrájame na kolieska a vkladáme do tortovej forny vyloženej paierom na pečenie...pekne prikladáme jedno koliesko ku druhému POŘADÍ 8 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
vyložíme celú formu a povrch potrieme troškou mlieka a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 30 minút. POŘADÍ 9 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
upečené necháme vychladnúť na mriežke...potom vyberieme z formy a preložíme na tácku a jemne pocukrujeme...pofŕkame čokopolevou POŘADÍ 10 | UPRAVIT | ODSTRANIT |
a tu je v konečnej fáze...koláčik nie je taký tučný ako klasické krehké cestá...ale je jemný....nie je presladený....je proste mňamky :o) |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára