Gabikin sladký svet

utorok 6. novembra 2012

Žemľovka z vianočky pod piškótovou perinkou

Aj vám sa občas stane, že sa rozhodnete niečo uvariť,alebo upiecť a nakoniec zistíte, že vám niektorá surovina chýba,alebo nemáte dostatočné množstvo? Mne sa to stáva častejšie ako by som chcela :)
Dnes to mala byť klasická žemľovka...prvé zistenie,žemle sa záhadne vyparili a ostala iba jedna...tak si hovorím, upečiem z vianočky, veď z tej je ešte lepšia...Chyba druhá....vianočky bola iba polovica a pre 3 chlapov je to veru málo :)
Rozhodnutá som však bola, že vianočkovku aj tak urobím a nadstavím ju piškótovou perinkou...a tu je výsledok..

POTREBUJEME:
1/2 vianočky
0,5 dcl teplého mlieka
2 vanilkové cukre
3 lyžice vanilkového cukru
maslo,
citrónová kôra
2 žĺtky
strúhané jablká
škoricový cukor
Na perinku:
2 vajíčka
1 vanilkový cukor
1 lyžica krupicového cukru
1 vanilkový puding Dr.Oetker pravá vanilka
1 lyžica hladkej múky
1 lyžica oleja

POTUP:
Vianočku nakrájame na plátky a namočíme do mlieka v ktorom sme rozmiešali cukre, citrónovú kôru a žĺtka. Ukladáme do vymastenej a a strúhankou vysypanej formy. Na vrstvu vianočky dáme strúhané jablká a posypeme škoricový cukrom. Zakryjeme zvyšnými namočenými vianočkami a pokladieme plátkami masla. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Zapečieme . Medzitým urobíme piškótvé cestíčko.
Bielka vyšľaháme s cukrami do hustého snehu a primiešame žĺtka. Spjíme a vmiešame pudingový prášok s múkou. Nakoniec pridáme olej a vymiešame cesto, ktoré nalejeme na zapečenú vianočku  a upečieme do zlata.



5 komentárov:

  1. Stáva sa mi to veru často. Potom pečiem vždy niečo
    úplne iné ako som plánovala :)
    Tá perinka je skvelý nápad , musím to vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. niekedy z núdze je ozaj cnosť :) a tu to veru platilo na 100%

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A je vynikajuca!!!fakt chutna aj bez tvarohu...pa

    OdpovedaťOdstrániť