Gabikin sladký svet
pondelok 30. marca 2015
Tvarohový mrežovník
Toto je tiež taký babkovský recept. Klasika ktorá nikdy nesklame.
POTREBUJEME:
Cesto:
30 dkg hladkej múky
20 dkg masla
3 PL práškového cukru
1 žĺtko
1 PL kyslej smotany,alebo mlieka
1/2 ČL kypriaceho prášku
citrónová kôra
Plnka:
25 dkg hrudkového tvarohu
25 dkg jemného tvarohu
250 ml kyslej smotany
4 PL práškového cukru
hrozienka
rum na namočenie hrozienok
vanilkový extrakt
2 vajcia L
POSTUP:
Krehké cesto vyrobíme tak ako pri recepte na makovovišňový flan. Rozdelíme na 2 časti. jednu vačšiu vyvaľkáme a pokryjeme dno aj boky koláčovej formy. nevymasťujeme, cesto je dosť tučné.
Všetky suroviny na plnku spoju vymiešame a nalejeme na cesto. Hrozienka v rume iba namáčame..stačí pol hodinka, do plnky pridáme bez rumu :)
Vrchu pokryjeme mriežkou zo zvyšného cesta. Môžme ušúľať pásiky,alebo vykrojiť valčekom mriežku. Prikláňam sa za šúľanie...s valčekom to nešlo dobre, nakoľko je cesto jemné.
Vrch môžeme potrieť žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 180°C asi 40 minút, kým mriežka nezozlatne a tvaroh nestuhne.
Vychladnutý pocukrujeme a papáme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára