Gabikin sladký svet

pondelok 30. marca 2015

Vanilkové cupcake´s s citrónovo mascarpone krémom






Nie je nič jednoduchšieho ako upiecť tieto jemné malé koláčiky. Hlavne keď je času málo a návšteva za dverami. jemné vanilkové cesto dopĺňa lahodný citrónový krém.

POTREBUJEME:

Cesto:

20 dkg hladkej múky
15 dkg práškového cukru
12 dkg masla
1 dcl mlieka
3 vajcia L
1 b kypriaceho prášku
vanilkový extrakt

Krém:

25 dkg mascarpone
2,5 dcl šlahačky 33%
1 stužovač
2 lyžice práškového cukru
1 citrón

POSTUP:

Rúru vyhrejeme na 175°C
Muffinkový plech vyložíme papierovými košíčkami.
Maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť.
Múku, cukor, kypriaci prášok zmiešame.
Vajcia vyšlaháme s vanilkovým extraktom, maslom a mliekom. Vlejeme do suchej časti a rýchlo vymiešame. Nešľaháme iba spojíme do hladkej hmoty.
Do košíčkov dáme cesto tak do 2/3. ja používam naberačku na zmrzlinu. Tak mám všade rovnaké množstvo.
Pečieme cca 12 minút. Neprepečte moc,lebo budú suché.

Krém urobíme tak, že ušľaháme tuhú šľahačku a pridáme ju do vymiešaného mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. jemne obe hmoty spojíme a naplníme do cukrárskeho sáčku s ozdobnou koncovkou. Striekame na vychladnuté cupcake´s.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára