Gabikin sladký svet

štvrtok 7. apríla 2011

Rýchla roláda

jednoduchý recept na skvelú roládu ktorá vám nepraskne a je hotová šup šup.

POTREBUJEME:
5 vajíčok
5 lyžíc krupicového cukru
6 kopitých lyžíc hladkej múky
1 lyžica oleja

Postup:
Celé vajíčka šľaháme s cukrom 5 minút na najvyšších otáčkach. Do hustej peny pridáme preosiatu múku a jemne spojíme. Nakoniec pridáme olej. Na plech položíme papier na pečenie a rozotrieme cesto. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi 5 minút...povrch musí byť jemne ružový...nie spečený...dobu pečenia nepredlžujeme, lebo korpus vyschne a bude sa lámať. Vybratý korpus posypeme hladkou múkou, prikryjeme utierkou...môžeme nechať aj vychladnúť. Nakoniec z korpusu odstránime  múku a potrieme džemom. Zrolujeme s pomocou papiera.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára