Ide jar a tento žltý koláčik ju pekne vystihuje...Jednoduchý, ľahký, svieži a nenáročný na čas a prípravu.
POTREBUJEME:
5 vajíčok
5 lyžíc kryštálového cukru
1 b. vanilínového cukru
6 kopitých lyžíc hladkej múky
1 lyžička PDP
2 lyžice oleja
2 konzervy broskýň
3 b. Zlatého klasu
3 lyžice cukru
1 liter šťavy z broskýň
džem
POSTUP:
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do hustej peny. Pridáme preosiatu múku s PDP. premiešame a pridáme olej. Pečieme v rúre vyhriatej na 165°C.
Broskyne odcedíme, šťavu zachytíme a doplníme vodou do 1 litra. 3/4 šťavy dáme variť s cukrom. Vo zvyšku rozmiešame ZK a vlejeme do vriacej tekutiny. Poriadne prevaríme a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť. Tuhnúcu zmes nalejeme na korpus pokladený broskyňami. Necháme stuhnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára