Gabikin sladký svet

sobota 4. apríla 2015

Smotanová torta s mandarinkami



Zas jedna nestíhačka...ale teší, že tak ľuďom chutí..Ľahká , svieža torta ktorá nezaťaží Váš žalúdok a poteší jazýček. Ovocie si môžete prispôsobiť podľa seba.


POREBUJEME:

KORPUS:

3 vajíčka veľkosti L
3 PL krupicového cukru
3 PL hladkej múky
1 PL tmavého kakaa
1 PL oleja

PLNKA:

0,5 l šľahačky ( ak použijete sladenú rastlinnú treba ubrať z cukru)
0,5 l kyslej smotany ( dala som z Lidla 18%)
15 dkg práškového cukru
3 b.   vanilkového cukru
1 b. Želatínového stužovaču napr. Dr.Oetker
1,5 dcl vody
2 konzervy mandariniek
1 tortové želé

 POSTUP:

Celé vajíčka šľaháme s cukrom do hustej nadýchanej peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a zamiešame. nakoniec primiešame olej.
Pečieme vo forme 24 cm na 175°C . Keďže cesto nie je vysoké bude sa piecť krátko tak 8-10 minút. Skontrolujte...ak sa dotknete povrchu cesta a  bude na pohmat už pevné a nebude sa lepiť na prst je upečené...okraje sa uvoľnia od formy.

Na plnku si vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha a primiešame ku nej kyslú smotanu. V studenej vode rozmiešame želatínový stužovač a prilejeme ho do smotanovej zmesy. Mandarínky odcedíme a jednu konzervu vmiešame hneď do smotanovej plnky.
Korpus môžeme trochu pokropiť šťavou a potom vylejeme plnku. Rovnomerne rozotrieme a dáme do chladu zatuhnúť.
Medzitým  pripravíme tortové želé podľa návodu. Ak chceme mať želé vrstvu vyššiu množstvo zdvojnásobíme.
Stuhnutú tortu pokladieme zvyšnými mandarínkami a zalejeme tuhnúcim želé.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára