Gabikin sladký svet

utorok, 30. októbra 2012

Obyčajné biele rožky

Na to, že sa volajú obyčajné, sú úplne fantastické. Na povrchu chrumkavé a v vnútri jemnulinké. Len jednu nevýhodu majú...a to, že sa okamžite zjedia. Takže ak máte v rodine papkáčov urobte ich rovno z dvojnásobnej dávky. Postup je úplne jednoduchý.
Na 12 ks

POTREBUJEME:

500g hladká múka extra špeciál
1,5dcl vlažnej vody
1,5 dcl vlažného mlieka
0,5 dcl oleja
1 kl soli
2 kávové lyžičky cukru
3/4 b. sušeného droždia
trochu bielka

POSTUP:
Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, cukor, droždie a zamiešamie. Vodu zmiešame s mliekom a olejom. Vlejeme do múky a miesime . V tomto si dáme záležať,lebo iba z dobre premieseného cesta budú rožky ako pierko. Necháme dobre vykysnúť .Potom vyklopíme na dosku a cesto rozdelíme na 12 malých bochníčkov. Necháme 10 minút podkysnúť. Následne kúsky rozvaľkáme na tenké obdĺžniky s jedným koncom hrubším. Stade začneme zatáčať a cesto zrolujeme. Na plechu necháme ešte aspoň pol hodinu kysnúť (lepšie je nechať aj 3/4 hodinu).pred pečením potrieme buď bielkom,alebo vodou. Pečieme pri 175°C do zlata...upečené necháme vychladnúť na mriežke.

Úspech je zaručený a tie v obchode sú s týmito neporovnateľné

3 komentáre:

  1. Mají krásnou barvu. REcept si ukládám.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka ďakujem :) sú úúúžasné

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prave testujem tento recept, avsak ako uplnemu zaciatocnikovi mi chyba viac informacii, ako napr. co znamena "dobre vykysnut"- kolko hodin to je cca, nikdy som nic kysnute nerobila, neviem posudit. Alebo kolko minut sa to cca pecie, lebo ked tam nie je uvedeny aspon priblizny cas, musim behat k rure kazdu chvilu na kontrolu. Dakujem!

    OdpovedaťOdstrániť