Gabikin sladký svet

utorok, 13. novembra 2012

Ciabatta

Toto je recept na super rýchlu ciabattku. Žiadne dlhé kysnutie...je to hotové raz dva :)
Vyjde  cca 10 ks

POTREBUJEME:
500g hladkej múky T 650
3,5 dcl vlažnej vody
1 b. sušeného droždia
1,5 kl soli
1 kl cukru
2 lyžice oleja

POSTUP:
Múku preosejeme pridáme soľ, cukor a droždie...všetko zamiešame a pridáme vlažnú vodu. Poriadne premiesime. Pred koncom miesenia pridáme olej a domiesime...cestíčko má byť mäkké ale má držať tvar..ak sa lepí pridáme trochu múky. Zakryjeme fóliou a necháme 15 minút kysnúť v teple. Potom vyklapíme na pomúčenú dosku. Sformujeme do dlhšieho obdĺžnika a ten po dĺžke rozrežene na dva pásy. Každý rozkrájame na štvorce a pomúčenými rukami prenesieme na plech. Necháme zas 15 minút podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C. Ničím nepotierame. Upečené necháme vychladnúť na mriežke.


1 komentár:

  1. Zaujímavé blog varenia, moc sa mi páči recepty z vašej krajiny, aj keď nie sú tak odlišné od Španielska. Pozývam vás k návšteve môj blog kuchyne vo Valencii, v Španielsku, blog tradičné a moderné kuchyne.

    http://valenciagastrononmic.blogspot.com

    Mimochodom máte nejaké báječné chleby recepty

    OdpovedaťOdstrániť