Gabikin sladký svet

pondelok, 18. mája 2015

Pavlova torta








Nikdy som nebola prívržencom prisladkých dezertov, ale tu rada urobím výnimku, lebo sladký snehový korpus iba dopĺňa sviežosť ovocia a jemnosť šľahačky. Ovocie môžete dať rôzne, ale lepšie je kyslejšie ,aby sa vyrovnali chute. Postup je jednoduchý a vcelku rýchly ak nerátame sušenie korpusu.

POTREBUJEME:
na korpus
4 ks bielka ( z L vajíčok)
25 dkg práškového cukru
2 KL kukuričného škrobu
2 KL octu
štipka soli

na náplň
250ml šľahačkovej smotany
ovocie

POSTUP:
Bielka vyberieme z chladničky skôr,aby mali izbovú teplotu. Začneme šľahať na nižších obrátkach a našľaháme do jemnej peny. Pridáme špiku soli a cukor si rozdelíme na 3 časti a postupne pridávame.
Zvýšime rýchlosť a sneh vyšľaháme do tuha až tvorí špičky. Nakoniec vareškou,alebo spatulou primiešame ocot a škrob.
Na papier na pečenie si naznačíme kruh  a sneh naň roztrieme do kruhu tak, aby boli okraje vyššie ako stred. Pečiem v rúre vyhriatej na 100°C asi 1,5 hodiny. Potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť.
Korpus sledujeme a ak by sa menila farba tak stlmíme teplotu. Radšej sušíme dlhšie pri nižšej teplote.
Vychladnutý korpus naplníme s dotuha vyšľahanou smotanou a husto pokladieme ovocím. Okamžite podávame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára