Gabikin sladký svet

streda, 2. marca 2011

Viedenský zákusok



POTREBUJEME:

Korpus:
5 vajíčok
30dkg krupicového cukru
1 vanilínový cukor
130 ml mlieka
150 ml oleja
30 dkg hladkej múky
½ PDP
Krém:
2ks  pudingy Zlatý klas
1 L 100% pomarančového džúsu
6 lyžíc cukru
5 dcl šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky
 Vrch:
2,5 dcl 100% pomarančového džúsu
3 balíky dlhých piškót
Čokoláda + Rum

POSTUP:


Vajíčka, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Upečiem pri 170°C.
 Na krém uvaríme z džús+ Zlaté klasy s cukrom.Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto, dáme stuhnúť do chladu. Potom naň natrieme do tuha vyšľahanú šľahačku.Piškóty namáčame postupne do džúsu s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.Vrch zákuska ozdobne pofŕkame roztopenou čokoládou a dáme stuhnúť.
Rezy krájame pomedzi piškóty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára