Gabikin sladký svet

pondelok, 7. marca 2011

Brusel torta

Jednoduchá a výborná tortička






POTREBUJEME:
Korpus: 4 vajíčka, 4 lyžice cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica oleja
Plnka: 4 dcl mlieka, 1,5 balíčka Zlatého klasu, 3 lyžice cukru, 15 dkg masla, troška rumu.
2,5 dcl šľahačky, trošku cukru
džem,

POSTUP:
Korpus:
Vajíčka s cukrom poriadne našľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a nakoniec olej. Pečieme pri 165°C. Plnka: Uvaríme puding s cukrom, do vychladnutého pridáme maslo a poriadne našľaháme. Nakoniec pridáme rum a došľaháme.
Natrieme na vychladnutý a džemom potretý korpus. Na pudingovú plnku natrieme vyšľahanú šľahačku a dozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára