Gabikin sladký svet

pondelok, 30. marca 2015

Tvarohový mrežovník







Toto je tiež taký babkovský recept. Klasika ktorá nikdy nesklame.

POTREBUJEME:

Cesto:

30 dkg hladkej múky
20 dkg masla
3 PL práškového cukru
1 žĺtko
1 PL kyslej smotany,alebo mlieka
1/2 ČL kypriaceho prášku
citrónová kôra

Plnka:
25 dkg hrudkového tvarohu
25 dkg jemného tvarohu
250 ml kyslej smotany
4 PL práškového cukru
hrozienka
rum na namočenie hrozienok
vanilkový extrakt
2 vajcia L

POSTUP:
Krehké cesto vyrobíme tak ako pri recepte na makovovišňový flan. Rozdelíme na 2 časti. jednu vačšiu vyvaľkáme a pokryjeme dno aj boky koláčovej formy. nevymasťujeme, cesto je dosť tučné.
Všetky suroviny na plnku spoju vymiešame a nalejeme na cesto. Hrozienka v rume iba namáčame..stačí pol hodinka, do plnky pridáme bez rumu :)
Vrchu pokryjeme mriežkou zo zvyšného cesta. Môžme ušúľať pásiky,alebo vykrojiť valčekom mriežku. Prikláňam sa za šúľanie...s valčekom to nešlo dobre, nakoľko je cesto jemné.
Vrch môžeme potrieť žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 180°C asi 40 minút, kým mriežka nezozlatne a tvaroh nestuhne.
Vychladnutý pocukrujeme a papáme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára