Gabikin sladký svet

nedeľa 6. marca 2011

Medový krémeš

 
Fakt mňamkový krémešík a jednoduchý. Cesto je mäkučké a robí sa s ním fantasticky. Neváhajte vyskúšajte...budete za hviezdu :)



POTREBUJEME:
 
Cesto: 2 vajcia, 24dkg práškového cukru
80dkg masla
4 polievkové lyžice medu
8 polievkových lyžíc mlieka
1,5 čajovej lyžičky sódy bicarbóny
65dkg hladkej múky
Krém: 1 liter mlieka
3 balíčky prášku Zlatý klas
3 žĺtky
10dkg kryštálového cukru
1  vanilínový cukor
3 bielky
Šľahačka: 7 dcl šľahačky
2 stužovače
15 dkg čokolády
5 dkg Cery
1 lyžica oleja




POSTUP:

Vajcia, práškový cukor, maslo, med a mlieko necháme za stáleho miešanie zovrieť. Potom pridáme sódu bicarbónu. Vznikne nám pena.Hneď odstavíme, necháme pár minút chladnúť a potom vylejeme do  múky a spracujeme na hladké cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme. Nalepšie sa to podarí ak vaľkáme hneď na papieri na pečenie vo veľkosti plechu. Ide to dobre a potom cesto jednoducho len prenesiete na plech a pečiete. Pečieme pri teplote 180°C. Cesto sa pečie rýchlo, preto nikam neodchádzajte. Má byť svetlo zlaté..nie hnedé!!!
Upečené hneď zložíme z plechu. necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnky.
V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy a žĺtka. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom. Uvaríme puding. Medzi tým ako si dáme variť mlieko vyšľaháme si bielky so štipkou soli.Do vriaceho pudingu rýchlo vmiešame sneh. Ešte horúce rozotrieme na upečený plát. necháme vychladnúť.
Na chladný puding rozotrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi. Priklopíme druhým plátom a zaťažíme. Nakoniec polejeme čokopolevou.

3 komentáre:

  1. ahoj,
    co sa da pouzit namiesto stuzovaca?
    john

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja osobne stužovač ani nepoužívam...je potrebná len ozaj kvalitná smotana na šľahanie...v vysokým obsahom tuku

    OdpovedaťOdstrániť