Gabikin sladký svet

sobota 4. apríla 2015

Čokoládové košíčky s mocca krémom



Krásne na pohľad a skvelé na chuť. Horká 70% čokoláda a sladko horký mocca krém ukrýva piškótku opojenú amarettovým likérom.
Trošku piplačka,ale oplatí sa.

POTREBUJEME:

25 dkg 70% čokolády ( ak máte nú kľudne takú použite)
2 PL  kokosového oleja, alebo iného oleja
papierové mini košíčky

PLNKA:
3,5 dcl mlieka ( ja som použila mandľové, ale môže byť aj obyčajné)
1 Zlatý klas
3 lyžice cukru ( použila som z kokosových kvetov)
12 dkg masla
2,5 dcl šľahačky
2-3 PL silnej kávy

mini piškóty + amaretto likér podľa potreby ( dávala som do každého košíčka 2 kusy)

POSTUP:

Čokoládu si rozpustíme a pridáme kokosový olej. Štetec namáčame do čokolády a vytrieme boky aj dno každého košíčka. Postup ešte 2x opakujeme. Necháme v chlade stuhnúť.
Medzitým urobíme z mlieka a Zlatého klasu puding, do horúceho nasypeme cukor a necháme ho za občasného miešania vychladnúť. Do vychladnutého pridávame povolené maslo po častiach a poriadne zakaždým vyšľaháme.
Šlahačku vyšľaháme do tuha a po častiach jemne vmiešame do krému z pudingu. Nakoniec vlejeme vychladnutú kávu a zamiešame. Podľa chuti môžeme kávy pridať,alebo ubrať.
Krém naplníme do cukrárskeho sáčka s ozdobnou koncovkou.
Stuhnuté košíčky vybalíme z papiera a plníme.
Na dno dáme nasiaknuté amarettové piškótky a na ne ozdobne nastriekame krém.
Môžeme posypať strúhanou čokoládou,alebo kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára