Gabikin sladký svet

piatok, 11. februára 2011

Ovocný sen




POTREBUJEME:

Korpus: 6 vajíčok, 6 lyžíc krupicového cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kakao, 4 lyžice oleja

Smotanový  krém: 5 dcl šľahačkovej smotany, 5 dcl kyslej smotany, 5 lyžíc práškového cukru, 2 balíčky želatínového stužovača za studena

Ovocná zmes: 70 dkg mrazeného ovocia, 4 želé extra silné, 10 lyžíc krupicového cukru (kto má rád sladšie môže pridať) 8 dcl vody


POSTUP PRÍPRAVY:


Žĺtka oddelíme od bielkov. Pridáme  polovicu cukru a vyšľaháme do peny. Bielka našľaháme so štipkou soli do riedkej peny. Potom pridáme zvyšný cukor a ušľaháme nie príliš tuhý sneh. Žltkovú zmes vlejeme do snehu a jemne spojíme. Pridáme olej a zamiešame. Múku preosejeme spolu s kakaom a jemne zamiešame do vajíčkovej masy. Pečieme pri 160°C.
Ovocie zalejeme polovicou vody a uvaríme s cukrom. želatínu pripravíme podľa návodu a vlejeme do uvareného ovocia. necháme chladiť.
Šľahačku vyšľaháme. Podľa návodu pripravíme želatínový stužovač. Vlejeme ho do šľahačky a vyšľaháme. Pridáme cukor a kyslú smotanu. Vymiešame hladký krém.
Hneď natierame na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť.
Na smotanovú plnku natrieme tuhnúcu ovocnoželatínovú zmes. Uhladíme a dáme do chladničky.
Koláčik je osviežujúci a menej sladký...preto tí čo máte radi sladšie ochutnajte a doslaďte.
Prajem dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára