Gabikin sladký svet

pondelok, 28. februára 2011

Rýchla kefírová bábovka

Rýchla, jednoduchá a vláčna bábovčička



POTREBUJEME:
 

2 vajíčka
2 dcl práškového cukru
2 dcl oleja 
5dcl kefíru,alebo acidka  
40dkg polohrubej múky  
za hrsť posekaných orechov
1 prášok do pečiva

POSTUP:

Vajíčka s cukrom našľaháme do peny a za stáleho šľahania pridáme olej. Potom striedavo pridávame  múku s práškom do pečiva a s kefírom. Nakoniec pridáme posekané orechy.
Cesto nalejeme do väčšej vymazanej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pomaly pečieme pri asi 170°C.
Upečenú  bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára