Gabikin sladký svet

pondelok, 28. februára 2011

Brownies




POTREBUJEME:


150g masla,
34dkg krupicového cukru,
5 PL mlieka,
28 dkg horkej kvalitnej čokolády,
1 vanilkový cukor,
5 vajíčok,
40g kakaa,
165 dkg polohrubej múky,
1 prášok do pečiva


POSTUP:



Do kastrólika si dáme roztopiť maslo, cukor, vanilkový cukor a mlieko. Miešame na miernom ohni  kým nemáme hladkú kašu. Nakoniec pridáme nalámanú čokoládu a miešame kým nemáme hladkú čokoládovú zmes.Necháme ochladiť na miernu teplotu.
Medzitým si vyšľaháme celé vajíčka na penu. Do vajíčok po lyžiciach pridávame čokoládovú hmotu za stáleho miešania.
Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP a kakaom. Hmotu zľahka premiešame.
Nakoniec cesto vylejeme na vymastený plech alebo pokrytý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť.Pri teplote 170°C a pečieme približne 20-25min tak aby na povrchu bol koláčik chrumkavý a vo vnútri vláčny treba dať pozor aby ste ho nevysušili.

2 komentáre:

  1. Brownies mozem, oni vzdy kamufluju nevabnym vzhladom, ale ked sa clovek zahryzne, je to lepsie ako cokolada! Dobry napad! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ono správne brownies je vtedy naj, čím je povrch rozpraskanejší...takže žiadny úhľadný vzľad, ale o to lepšia chuť :) ďakujem za návštevu

    OdpovedaťOdstrániť