Gabikin sladký svet

pondelok 7. februára 2011

Chinois



CESTO :
40dkg hladkej muky, 50g kryštálového cukru, 25g droždia, 200-250ml mlieka, 10dkg masla, 2 žĺtka, 1lyžička PDP, 1lyžička soli.
PLNKA:
4 dcl mlieka, 1 smotanový vanilkový puding, 1 Zlatý Klas, 2 balíčky vanilinového cukru, 10 dkg masla, čokoládové kúsky


POSTUP:
V mlieku rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. necháme vzísť. Múku, preosejeme s PDP, pridáme soľ, cukor a zamiešame. Pridáme žĺtka a droždie s mliekom. Premiesime a pridáme 3/3 rozuspeného a vlažného masla...vymiesime nelepivé cesto. nakoniec miesenie prilejeme zvyšné maslo a vypracujeme . Poprášime múkou a necháme vykysnúť . Cesto zdvojnásobí svoj objem.
Medzitým si uvaríme puding z mlieka, vanilkových cukrov. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme. Občas premiešame.
Z vykysnutého cesta odoberieme taký kúsok aby nám vyplnil dno tortovej formy veľkosti asi cca 26 cm.
Dno potrieme maslom a vložíme odobratý kus cesta a zrtlačíme ho na dno.
Zvyšné cesto rozvaľkáme na placku ako na závin...rozotrieme puding, posypeme čoko kúskami a pevne zavinieme do rolády. Roládu rozkrájame na približne 5cm široké kúsky a postupne ich vkladáme do formy...reznou stranou nahor. Povrch potrieme maslom a necháme asi 15 minút podkysnúť.
Nakoniec vložíme do vyhriatej rúry piecť pri 170°C.
Upečené natrieme cukrovou vodou Ešte vo forme, kde necháme Chinois ešte chvíľu dôjsťPotom vyklopíme a pocukrujeme.
Nakoniec vydržíme,aby sme to nezhltli ešte horúce :)

2 komentáre:

  1. Gabika, niečo som zamenila, niečo vynechala, puding uvarený, cesto kysne. Mňaaaaaaaaaam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teraz som si všimla: ako dlho koláč pečieme?

    OdpovedaťOdstrániť