Gabikin sladký svet

piatok 14. mája 2010

Osviežujúci tvarohovoželatínový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, pohár (2 1/2 dcl )kryštálového cukru, 1,5 dcl vriacej vody, 1,5 dcl oleja, 1PDP, 2 poháre hladkej múky 2 kelímky nízkotučného tvarohu, 3 kyslé smotany,alebo biele jogurty, práškový a vanilkový cukor podla chuti,1b.želatíny jemne mletej Dr.Oetker, 8 lyžíc studenej vody ovocie 1 l vody,alebo šťavy, 8 lyžíc kryštál.cukru,5 b. tortového želé červené

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s 3/4 cukru, postupne prilievame vriacu vodu. Ušľaháme do hustej zmesy. Nakoniec prilejeme olej a už iba premiešame, aby sa olej spojil s hmotou.
Bielka našľaháme do riedkej peny a potom pridáme zvyšný cukor. Došľaháme ...sneh by nemal byť ušľahaný celkom do tuha,lebo potom nebude upečená piškóta jemná...stačí prestať vtedy keď už netečie a udrží sa v miske.
Žĺtkovú zmes prilejeme do snehu a jemne spojíme. nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s PDP.
Nalejeme do plechu ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Upečieme v rúre vyhriatej na 160°C.
Na plnku si vymiešame tvarohy,smotany a cukor.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať asi 10 min. Potom ju na miernom ohni rozpustíme...nevaríme iba ohrejeme.
Do teplej želatíny pridáme 2 lyžice tvarohovej zmesy a zamiešame...takto pripravenú želatínu vlejeme do zvyšnej masy. Necháme trošku postáť a nalejeme na vychladnutý, džemom potretý korpus.
Odložíme do chladničky.
Medzitým urobíme želé na ovocie.
Litrom studenej vody zalejeme prášok na želé zmiešaným s 8 lyžicami cukru. necháme prejsť varom a odstavíme.
Na plnku navrstvíme ovocie a zalejeme polovychladnnutým želé.
Podávame chladné

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára