Gabikin sladký svet

štvrtok 13. mája 2010

Parížske kocky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 čokoládový plát, džem, parížska šľahačka, čokopoleva Plát: 4 vajíčka, 1 dcl vriacej vody, 2 dcl krupic. cukru, 1,5 dcl oleja, 1 PDP, 4 dcl hladkej múky, 3 lyžice kakaa Parížska šľahačka: 5 dcl smotany na šľahanie, 20 dkg čokolády, 1 lyžica kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótu upečieme a potrieme džemom.
Smotanu deň predtým zohrejeme trochu odoberieme a rozpustíme v nej kakao, Čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane do ktorej sme pridali rozmiešané kakao. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme...nevaríme...necháme vychladnúť a dáme do chladničky...najlepšie cez noc. Na druhý deň vyšľaháme ako klasika šľahačku.
Natrieme na korpus a uhladíme...polejeme čokopolevou...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára