Gabikin sladký svet

piatok 14. mája 2010

Papagájov koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajíčok, 1 1/2 šálky(2,5 dcl) kryštál.cukru, 2,5 dcl teplého mlieka, 2 dcl oleja, 2 šálky polohr.múky, 1PDP,1b kakaového pudingu,1b citrónového(vanilkového) pudingu, 1b jahodového pudingu, 1 lyžica kakaa, citron.šťava,1 lyžica jahodový sirup-nemusí byť Rozvar na poliatie: 2,5 dcl vody, 2 lyžice cukru, citrónová šťava Poleva: 30 dkg čokolády, 2 dcl smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

tento koláčik sa dá pripraviť aj v zjednodušenej verzii a to keď vynecháme polevu a rozvar...stačí ho iba upiecť a pocukrovať....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žltka oddelíme a vymiešame s 3/4 cukru. Postupne prilievame mlieko a našľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej.

POŘADÍ 1 | UPRAVIT | ODSTRANIT
Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom na sneh

POŘADÍ 2 | UPRAVIT | ODSTRANIT
Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a spojíme. Potom pridáme múku s PDP a zmiešame.

POŘADÍ 3 | UPRAVIT | ODSTRANIT
Cesto rozdelím do 3 misiek. Do jednej pridáme asi 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 balenie vanilkového pudingu.Zmiešame. Do druhej pridáme kakaový puding a kakao ja som pridala aj čokoládové kúsky. Do tretej jahodový puding a jahodový sirup ( čo sa leje do vody) asi 1-2 lyžice.

POŘADÍ 4 | UPRAVIT | ODSTRANIT
Lyžicou kladieme na plech z každej misky kôpky až minieme všetko čo sme mali. Pečieme pri 165°C.

POŘADÍ 5 | UPRAVIT | ODSTRANIT
kým sa koláč pečie urobíme si sirup na poliatie. Vodu s cukrom uvaríme a necháme vychladnúť. Pridáme citrónovú šťavu podľa chuti.

POŘADÍ 6 | UPRAVIT | ODSTRANIT
Upečený a polovychladnutý polejeme sirupom.

POŘADÍ 7 | UPRAVIT | ODSTRANIT
V horúcej smotane rozpustíme čokoládu a necháme mierne vychladnúť a polejeme ňou koláčik. necháme vychladnúť a pokrájame

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára